Aquaflush Compact

Silloin kun pieni vesimäärä (max 120 ml) riittää

Aquaflush Compact

Aquaflush Compact on pieni ja kätevä suolihuuhtelujärjestelmä, vain kärki ja pumppu, johon mahtuu noin 120 ml vettä. Compact huuhtelujärjestelmän avulla saadaan nopeasti ja helposti ulostamisrefleksi käyntiin, silloin kun pieni vesimäärä riittää. Voidaan myös käyttää luonnollisen suolentoiminnan jälkeen peräsuolen huuhteluun.

  • Helppokäyttöinen käsipumppu, tilavuus 120 ml

  • Pehmeät ja sileät silikonikärjet pyöristetyllä kärjellä

  • Ergonominen suorakulmainen liitin, joka tekee huuhtelusta helpompaa

  • Helppokäyttöiset, värikoodatut liittimet

  • Yhdensuuntaiset venttiilit, likainen vesi ei pääse huuhtelujärjestelmään

  • Jokaisen kärjen mukana liukastetta helpottamaan asettamista

  • Jatkoletku helpottaa käyttöä tarvittaessa

Aloituspaketissa mukana kätevä säilytyslaukku sekä matkapussi.  Kuukausipaketissa on tarvikkeet yhdeksi kuukaudeksi, jos huuhtelujärjestelmää käytetään joka toinen päivä. Jatkoletku ja vaihtokärkiä tilattavissa myös erikseen.

Tuotetiedot

  Pakkauskoko Sisältää Tilauskoodi
ALOITUSPAKKAUS
Aquaflush Compact – suolihuuhtelujärjestelmä 1 kpl 1 pumppu ja jatkoletku

5 silikonista kärkeä ja liukastetta

käyttöohje

1 säilytyslaukku & 1 matkapussi

AFCS
KUUKAUSIPAKKAUS
Aquaflush Compact – suolihuuhtelujärjestelmä 1 kpl 1 pumppu ja jatkoletku

15 silikonista kärkeä ja liukastetta

käyttöohje

AFCM
Lisätarvikkeet:
Jatkoletku 2 kpl 50 cm muoviletku liittimillä AFExten
Silikonikärkiä 15 kpl 15 silikonista kärkeä ja liukastetta AFLA
Silikonikärkiä – lyhyt kärki 15 kpl 15 silikonista kärkeä ja liukastetta AFSC (ent. AFAA)

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Suolisto pitää rutiineista. Koita siis ajoittaa huuhtelu aina suunnilleen samaan aikaan joka päivä tai joka toinen päivä. Valitse aika joka sopii muihin päivän aktiviteetteihisi.

Kärki tulisi liukastaa vesipohjaisella liukasteella ja asettaa niin että sen on riittävän tiiviisti kiinni peräaukossa. Jos vettä vuotaa ylenmäärin pumpatessasi, työnnä kärkeä hieman, jotta saat paremman tiivistyksen. Kärkeä ei tule kos-kaan työntää niin syvälle, että se tuntuu epämiellyttävältä tai aiheuttaa vakavia kramppeja. Jos sinua epäilyttää, keskeytä huuhtelu ja käänny terveydenhuollon ammattilaisen puoleen.

Suolihuuhtelu Compactin käyttäjillä kestää tavallisesti n. 5–10 minuuttia. Tämä vaihtelee ja muuttuu ajan myötä. Ve-simäärä on hyvin yksilöllistä. Jotkut huuhtelevat kaksi ker-taa yhden session aikana, ennen kuin tuntevat kokonaan ”tyhjentyneensä”. Compactiin mahtuu kerralla 120 ml vettä ja Compact+ -järjestelmään 220 ml.

Suosittelemme 35–37 asteista vettä, eli kehon lämpöistä vettä.

Tämä on ihan tavallista, varsinkin jos suolistossa on paljon kaasua. Yksi Aquaflush huuhtelujärjestelmän etu on se, ettei kärki sulje peräaukon suuta liian tiiviisti. Näin et tunne oloasi turvonneeksi, kun kaasu ja ulosteet lähtevät liikkeelle. Se myös vähentää sisäisten komplikaatioiden riskiä. Jos sinulla on vaikea ummetus, vesi pääse ulosteen ohi täyttäen peräsuolen. Tässä tilanteessa ja jos ongelma ilmenee kahden perättäisen huuhtelukerran aikana, konsultoi terveydenhuollon ammattilaista joka saattaa määrätä laksatiiveja. Varmista että juot tarpeeksi vettä ja syöt paljon kuituja.

Yrityksen ja erehdyksen avulla. Tämä yleensä ei ole ongelma, jos tunnet ulostamisen tarpeen hyvin ennakkoon. Jos et tunne ulostamisen tarvetta, tämä on yksi huolenaihe. Kuinka aiemmin tiesit, että olet valmis wc-käynnillä ennen huuhtelun aloittamista? Kehosi merkit ovat luultavasti samat.

Aquaflush huuhtelujärjestelmä menee hyvin pieneen tilaan, ja aloituspakkauksen mukana saat säilytyslaukun. Huolehdi, että sinulla on tarpeeksi kärkiä matkasi ajaksi ja pakkaa järjestelmä aina käsimatkatavaroihin matkalaukun katoamisen varalta. Käytä keitettyä (ja jäähdytettyä) tai pullovettä paikoissa jossa hanavesi ei ole juotavaa.

Jos olet epävarma, käänny terveydenhuollon ammattilaisten puoleen. Suoliston tai vatsan leikkauksen jälkeen ei tulisi huuhdella, ellei juuri näin ole ohjeistettu sinua hoitaneiden ammattilaisten toimesta.

Jonkin verran vettä ja ulosteita sekä kaasua saattaa tulla heti. Jos mitään ei ole tapahtunut 20 minuuttiin, seuraavat toimenpiteet saattavat edistää suolen tyhjentymistä: vatsan hierominen myötäpäivään, yskiminen, asennon vaihtaminen, eteenpäin kumartuminen tai sormen laittaminen (kumihanska kädessä) peräsuoleen. Jos erittäin tummaa ruskeaa vettä ja ulosteita tulee ulos, huuhtelu on onnistunut.

Tämä voi johtua siitä, että sinulla on vaikea ummetus tai olet vasta tyhjentänyt suolesi ja siellä ei ole mitään mikä voisi tulla ulos. Jos tilanne on jälkimmäinen, se tarkoittaa että voit huuhdella harvemmin. Jos sinulla on nestehukka, suolisto itseasiassa imee huuhteluveden. Jos tilanne on tämä, kokeile huuhdella vielä kerran ja muista juoda paljon vettä huuhteluiden välissä. Aquaflush huuhtelujärjestelmän käyttö 20–30 minuuttia syömisen tai juomisen jälkeen saattaa stimuloida suoliston luonnollista tyhjentymistä.

Tämä on potentiaalinen alkuvaiheen ongelma. Rutiinin muodostumisessa menee 2–4 viikkoa. Huuhtelun aloittamisen ensiviikkoina on parasta tehdä se rauhassa, joten varaa runsaasti aikaa. Jos et tunne milloin sinun on päästävä vessaan, on parasta pysytellä kotona tai wc:n lähellä kunnes olet varma ja tiedät mitä odottaa. Kun sinulla on toimiva huuhtelurutiini, se luultavasti muuttaa suolenhallintaasi parempaan, aiheuttaen vähemmän komplikaatioita ja vieden vähemmän aikaa kuin perinteiset menetelmät. Renew Insert -silikonitulpat voivat myös tarjota ratkaisun, antaen lisävarmuutta.

1.) Istu wc:ssä pidempään, jotta olet varmasti tyhjentynyt. Jos tunneaistimukset ja lihaskontrolli ovat heikentyneet, voit kokeilla kumihanskan kanssa asettaa sormi peräsuoleen ja stimuloidaksesi suolen supistelua. Ole tarkkana ettet stimuloi suolistoa liiaksi – se voi aiheuttaa ulosteen laskeutumisen myös ylempää suolistosta.

2.) Kokeile käyttää enemmän vettä huuhteluun. Voi olla, että vesimäärä ei riittänyt huuhtelemaan kaikkea ulostetta peräsuolesta/laskevasta paksusuolesta. Kokeile huuhtelua toisen kerran tyhjentääksesi suolen.

3.) Kokeile käyttää vähemmän vettä. Jos vettä on käytetty liikaa, stimuloi se suolistoa tyhjentymään myös ylempää kuin peräsuolen/laskevan paksusuolen alueelta. Täysi pak-susuolen huuhtelu on Aquaflush järjestelmän soveltamisalueen ulkopuolella.

4.) Huuhtele useammin. Jos ulostetta valuu reilusti, pie-nen vuodon sijaan, yli 12 tunnin päästä huuhtelusta sinun kannattaa ehkä huuhdella joka päivä.

”Olen käyttänyt tätä ja muut järjestelmät eivät pääse lähellekään helppoudessa ja kätevyydessä. Liittimet ovat helppoja käyttää ja käyttäjää on selvästi ajateltu.”

Kätevä pieni huuhtelujärjestelmä, jossa ainoastaan kärki ja pumppu.

Helppokäyttöinen huuhtelujärjestelmä, jossa 220 ml pumppu.

Perinteinen suolihuuhtelujärjestelmä, jossa 1,2 litran vesisäiliö.

Monikäyttöinen pienikärkinen huuhtelujärjestelmä, joka soveltuu sekä suolihuuhteluun lapsille että avannehuuhteluun.

Huuhtelujärjestelmä, jossa erityiset siivekkeelliset kärjet. Niiden ansiosta kärki pysyy itsekseen paikoillaan huuhtelua valmistellessa.

50 cm pitkä jatkoletku helpottamaan käyttöä.

Aquaflush vaihtokärjet Medfanet

Vaihtokärjet Aquaflush – huuhtelujärjestelmiin.

Suomalainen 56-vuotias Anneli kärsi ainaisesta wc-hädän tunteesta, kun synnytysten jälkeen suoli ei tyhjentynyt kunnolla. Suolihuuhtelu Compact+ järjestelmällä auttoi kipuihin ja unenlaatuun, ja vaikean ummetuksen helpottaessa elämänlaatu parani kokonaisvaltaisesti.

”Aquaflush Compact -huuhtelulaite, jolle on vahvasti oma paikkansa lantionpohjalaskeumapotilaiden, ulosteenkarkailupotilaiden ja mm. LARS-potilaiden arjen helpottajana.”
– Sinikka Lahtinen, lantionpohjaterapeutti, kliinisen hoitotyön erityispätevyys, Hus Vatsakeskus