Manuka-hunaja avanteen hoidossa

Ainoa hunaja, joka on luokiteltu lääkinnälliseksi hunajaksi.

Manuka-hunaja avanteenhoidossa

Manuka-hunaja avanteenhoidossa

Manuka-hunajaa on pitkään käytetty lääkinnällisesti haavojen ja ihon hoidossa ja se voi auttaa avannetta ympäröivän ihon hoidossa. Sitä saadaan Uudessa-Seelannissa mehiläistarhoista, joissa mehiläiset käyvät Manuka-kasvin (Leptospermum Scoparium) kukinnoissa.

Kaikilla hunajilla on tietynasteisia antibakteerisia ominaisuuksia, mutta Manuka-hunaja on ainoa, joka on luokiteltu lääkinnälliseksi hunajaksi. Sen on havaittu mm. tehokkaasti estävän 60 eri bakteerin kasvua, vähentävän tulehdusta, stimuloivan solukasvua ja laskevan haavan PH:ta. Uuden-Seelannin maorit ovat käyttäneet jopa tuhansia vuosia Manuka-hunajaa ihon hoidossa ja muissakin lääkinnällisissä tarkoituksissa.

Jopa 45 % avanneleikatuista kärsii iho-ongelmista

Iho-ongelmat ovat yleinen avanneleikattujen vaiva. Avannetta ympäröivä iho voi vaurioitua erilaisista kemikaaleista, jatkuvasta altistuksesta kosteudelle tai liimanpoistosta, jos sitä ei tehdä hellävaroen. Vaurioitunut iho taas altistaa ohivuodoille, joka ärsyttää ihoa entisestään. Hyvinvoiva iho onkin avanteen hoidon a ja o – terveellä iholla sidos pysyy paremmin ja elämänlaatu avanteen kanssa on parempi.

Aurum – avannesidokset sisältävät UMF 16+ Manuka-hunajaa

Valikoimissamme ovat Welland Medicalin Aurum®-avannetuotteet, joiden pohjalevyt sisältävät lääketieteellisen laatuluokan Manuka-hunajaa. Täysin luonnollisista materiaaleista tehdyt pohjalevyt ovat miellyttävän pehmeitä, ja Manuka-hunajan ansiosta hellävaraisia iholle.

Manuka-hunajalle on annettu tehoarvot numeroilla (UMF=Unique Manuka Factor). Jos tämä numero on vähintään 10, katsotaan hunajalla olevan antibakteerisia ominaisuuksia (aktiivista Manuka-hunajaa). Lääkinnällinen vaikutus siis lisääntyy mitä suurempi hunajan numero on. Tämä tehonumero määritellään riippumattomissa laboratorioissa. Wellandin käyttämä Manuka -hunaja omaa tehoarvon yli 16 (UMF 16+).

Alla olevalla informatiivisella videolla (12 min) käydään läpi ihon eri kerrosten tehtävät, kerrotaan hieman Manuka-hunajan historiasta (ja mikä siitä tekee niin erityisen!) sekä kerrotaan kuinka Welland Medicalin avannesidokset tukevat peristomaali-ihon terveyttä.

Kattava tutkimus antoi positiivista näyttöä Manuka-hunajan hyödyistä

Italiassa toteutettu tutkimus antoi erittäin positiivista näyttöä Manuka-hunajan hyödyistä avanteen hoidossa. Iho-ongelmista kärsiville potilaille (336 hlöä) annettiin testikäyttöön avannesidoksia, joiden pohjalevyt sisälsivät Manuka-hunajaa. 61 % potilaista raportoi ihon avanteen ympärillä parantuneen vain kahden viikon kokeilujakson jälkeen.

”Alettuani käyttämään (testituotetta) pussi ei irtoa enää. Iho on ehjä. Elämänlaatuni on parantunut. ”

Rohkaisevia potilastapauksia on useita ympäri maailmaa. Entä avanne ja pyoderma? Tuoreimpana raportti Aurum – sidoksista pyoderman hoidossa.

Tilaa ilmainen tuotenäyte!

Haluaisitko kokeilla tuotteitamme? Tilaa ilmainen tuotenäyte. Autamme oikean tuotteen valinnassa.