Aquaflush suolihuuhtelujärjestelmät

Ennakoitua suolenhallintaa huuhtelujärjestelmän avulla.

Aquaflush suolihuuhtelujärjestelmät

Ennakoitua suolenhallintaa Aquaflush huuhtelujärjestelmän avulla

Erilaiset suolentyhjentymiseen liittyvät ongelmat vaikuttavat merkittävästi elämänlaatuun. Säännöllisellä suolihuuhtelulla voidaan ennakoida suolen toimintaa ja tyhjentää se hallitusti, jolloin helpotetaan ummetusta ja voidaan välttää anaali-inkontinenssia.

Suolihuuhtelu on satoja vuosia vanha toimenpide, jota on alettu käyttämään myös terveydenhuollon ammattilaisten toimesta viime vuosina. Se usein helpottaa usein suolen toiminnan komplikaatioita, silloinkin kun kaikkea muuta on jo kokeiltu. Perinteiset menetelmät tyhjentävät usein ainoastaan peräsuolen, kun suolihuuhtelulla saadaan tyhjennettyä suolisto pidemmältä matkalta (ks. kuvat).

1) Perinteiset menetelmät   2) Suolihuuhtelu

Kenelle suolihuuhtelu sopii

Suolihuuhtelu voi sopia kaikille, joiden suolenhallinta ei ole normaalia:

  • krooninen ummetus (suoli täytyy tyhjentää tiivistyneestä ulosteesta ennen suolihuuhtelun aloittamista)

  • neurologiset suolenhallinnan ongelmat, esim. selkäydinvamma tai MS-tauti

  • krooninen anaali-inkontinenssi (esim. rektoseelen tapauksessa)

  • muut suolenhallinnan ongelmat, jotka vaikuttavat elämänlaatuun.

Suolihuuhtelun aloittamisesta ohjeet antaa aina terveydenhuollon ammattilainen, joka arvioi tilanteen ja neuvoo järjestelmän käytössä. Suolenhallinnan ongelmat ovat usein vaiettuja, ja syitä niihin voi olla moninaisia (Potilaan lääkärilehti 3.10.2016). Hakeudu rohkeasti hoitoon, jos asia vaivaa.

Onko sinulle suositeltu huuhtelujärjestelmää?

Myymme Aquaflush – huuhtelujärjestelmiä myös suoraan kuluttajille, ota yhteyttä asiakaspalveluumme: asiakaspalvelu@medfanet.fi / 0800 940 60 (ark 8-16) tai tilaa verkossa www.huuhtelu.fi. Nopea ja huomaamaton toimitus lähipostiisi veloituksetta, kotiinkuljetus 9,90€.

”Olen tehnyt tätä ja muut järjestelmät eivät pääse lähellekään helppoudessa ja kätevyydessä. Liittimet ovat helppoja käyttää ja käyttäjää on selvästi ajateltu.”

Käyttäjä / Iso-Britannia

”Tämän systeemin suunnittelijan täytyy itse olla käyttäjä, sillä kaikkea on mietitty. Olen kokeillut erilaisia saatavilla olevilla järjestelmiä viimeisen reilun viiden vuoden aikana.”

Käyttäjä / Iso-Britannia

Kuinka Aquaflush suolihuuhtelujärjestelmä toimii?

Suolihuuhtelu on yksinkertainen toimenpide, joka tehdään wc:ssä pöntöllä istuen. Siinä johdetaan kädenlämpöistä vettä peräsuoleen muovisen kärjen avulla. Näin peräsuoli ja osa paksusuolta saadaan huuhdeltua ulosteista. Kun vesi täyttää peräsuolen, suolenseinämä laajenee joka aiheuttaa ulostamisen tarpeen. Tässä pisteessä veden pumppaaminen lopetetaan ja vesi sekä ulosteet tyhjentyvät suolistosta. Prosessi kestää yleensä noin 30-45 minuuttia, kun vettä pumpataan enemmän. Ns. kevythuuhtelu pienellä vesimäärällä, Aquaflush Compactilla kestää noin 5-10 minuuttia.

Milloin ei tulisi käyttää suolihuuhtelujärjestelmää?

Kaikille suolihuuhtelu ei sovi, ja jotkin terveydentilat voivat olla Aquaflush huuhtelujärjestelmän käytön esteenä. Tällaisia ovat esim. aktiivinen, akuutti tulehduksellinen suolistosairaus ja perä- tai paksusuolen tukos. Ota aina yhteyttä terveydenhuollon ammattilaiseen ennen suolihuuhtelun aloittamista.

Helppokäyttöiset Aquaflush-huuhtelujärjestelmät erilaisiin suolenhallinnan tarpeisiin

Kätevä pieni huuhtelujärjestelmä, jossa ainoastaan kärki ja pumppu.

Helppokäyttöinen huuhtelujärjestelmä, jossa 220 ml pumppu.

Perinteinen suolihuuhtelujärjestelmä, jossa 1,2 litran vesisäiliö.

Monikäyttöinen pienikärkinen huuhtelujärjestelmä, joka soveltuu sekä suolihuuhteluun lapsille että avannehuuhteluun.

Huuhtelujärjestelmä, jossa erityiset siivekkeelliset kärjet. Niiden ansiosta kärki pysyy itsekseen paikoillaan huuhtelua valmistellessa.

50 cm pitkä jatkoletku helpottamaan käyttöä.

Aquaflush vaihtokärjet Medfanet

Vaihtokärjet Aquaflush – huuhtelujärjestelmiin.

Suomalainen 56-vuotias Anneli kärsi ainaisesta wc-hädän tunteesta, kun synnytysten jälkeen suoli ei tyhjentynyt kunnolla. Suolihuuhtelu Compact+ järjestelmällä auttoi kipuihin ja unenlaatuun, ja vaikean ummetuksen helpottaessa elämänlaatu parani kokonaisvaltaisesti.

”Aquaflush Compact -huuhtelulaite, jolle on vahvasti oma paikkansa lantionpohjalaskeumapotilaiden, ulosteenkarkailupotilaiden ja mm. LARS-potilaiden arjen helpottajana.”
– Sinikka Lahtinen, lantionpohjaterapeutti, kliinisen hoitotyön erityispätevyys, Hus Vatsakeskus