Ainoa hunaja, joka on luokiteltu lääkinnälliseksi hunajaksi.

Manuka-hunajan antibakteeriset ominaisuudet erottavat sen tavallisesta hunajasta

Manuka-hunaja on Uudesta-Seelannista peräisin oleva hunajalaji. Mehiläiset tuottavat Manuka-hunajaa kasvista nimeltä Leptospermum Scoparium, joka tunnetaan Manuka-kasvina. Kaikilla hunajilla on tietynasteisia antibakteerisia ominaisuuksia, mutta Manuka-hunaja on ainoa, joka on luokiteltu lääkinnälliseksi hunajaksi. Sen on havaittu mm. tehokkaasti estävän 60 eri bakteerin kasvua, vähentävän tulehdusta, stimuloivan solukasvua ja laskevan haavan PH:ta. Uuden-Seelannin maorit ovat käyttäneet jopa tuhansia vuosia Manuka-hunajaa ihon hoidossa ja muissakin lääkinnällisissä tarkoituksissa.

Manuka-hunajaan onkin luotettu jo vuosisatojen ajan ja hunajaa on jo kauan käytetty hoitamaan haavoittuvaa ihoa ja haavoja.

  • Ihmiset ovat käyttäneet hunajaa jo kiviajalla, luolamaalauksissa on esitelty hunajan käyttöä.
  • Muinaisessa Egyptissä puolestaan hunajaa käytettiin estämään ja hallitsemaan infektioita.
  • Muinaisessa Kreikassa, suuret tiedemiehet ja filosofit käyttivät hunajaa parantamaan tulehtuneita haavoja ja ehkäisemään arpikudosta.
  • Ensimmäisen maailmansodan aikana hunajaa käytettiin nopeuttamaan haavojen ja palovammojen paranemista sekä estämään infektioita.

Nykyään hunajaa käytetään laajalti erilaisiin käyttötarkoituksiin. Nykypäivänä hunajaa esimerkiksi käytetään ei-tarttuvisssa haavasidoksissa, kuten palovammoissa ja sillä on raportoitu olevan rauhoittava vaikutus. Hunajaa käytetään laajalti myös kosmetiikassa, kuten huulirasvoissa, puhdistusmaidoissa, kosteusvoiteissa, geeleissä ja kasvovesissä.

Manuka-hunajasta on myös tutkitusti hyötyä avanneleikattujen iho-ongelmiin, joista kärsii jopa 45 % avanneleikatuista. Italiassa toteutettu tutkimus antoi erittäin positiivista näyttöä Manuka-hunajan hyödyistä avanteen hoidossa. Iho-ongelmista kärsiville potilaille (336 hlöä) annettiin testikäyttöön avannesidoksia, joiden pohjalevyt sisälsivät Manuka-hunajaa. 61 % potilaista raportoi ihon avanteen ympärillä parantuneen vain kahden viikon kokeilujakson jälkeen.

Valikoimissamme olevat Welland Medicalin Aurum®-avannetuotteiden pohjalevyt sisältävät lääketieteellisen laatuluokan Manuka-hunajaa. Tutustu lisää Aurum-avannesidoksiin Manuka-hunajalla tästä!

Ota yhteyttä!

Carla Myller

Toimitusjohtaja
Managing Director
+358 41 543 8282
carla.myller@medfanet.fi

Kirsi Laakso

Aluepäällikkö
Regional Manager
+358 50 595 5537
kirsi.laakso@medfanet.fi

Eva-Maria Kankainen

Aluepäällikkö
Regional Manager
+358 40 968 0960
eva-maria.kankainen@medfanet.fi

Kristiina Pykälistö

Asiakaspalvelu- ja myyntikoordinaattori
Customer Service and Sales Coordinator
0800 940 60
kristiina.pykalisto@medfanet.fi

Pepita Kurttila

Toimistoassistentti
Office Assistant
0800 940 60
pepita.kurttila@medfanet.fi

Tilaa tuoteluettelomme työpisteellesi!

Haluaisitko tuotenäytteitä potilaallesi, esitteitä, tuoteluettelomme tai ehkä antaa palautetta?