Tiedote 

Brexit ei vaikuta tarvikkeiden saatavuuteen, toimitukset kulkevat normaalisti

Medfanet Oy:lla on useita Britanniassa toimivia yhteistyökumppaneita, merkittävimpänä niistä Crawleyssa avannesidoksia ja -tarvikkeita valmistava Welland Medical Ltd.

Brexit, eli Britannian ero Euroopan uniosta, on ollut poliittisena kiistakapulana nyt jo useamman vuoden ajan. Nyt myös brexit-siirtymäaika on päättynyt, ja Britannia ja Euroopan unioni ovat sopineet kauppa- ja yhteistyösopimuksesta, joka tuli voimaan 1.1.2021. EU:n ja Britannian solmima kauppa- ja yhteistyösopimus takaa, että kauppa jatkuu ilman tulleja ja kiintiöitä.

Tilaajana tai loppukäyttäjänä ei tarvitse olla huolissaan tarvikkeiden saatavuudesta, sillä toimitukset kulkevat normaalisti brexitistä huolimatta ja tuotteiden korkea laatu säilyy entisellään. Maahantuojana meille tämä tarkoittaa sitä, että byrokratia lisääntyy, mutta asiakkaan näkökulmasta tämä poliittinen päätös ei vaikuta jatkossa saamienne tarvikkeiden saatavuuteen tai laatuun.

Britannian eroon Euroopan Uniosta on varauduttu niin meillä Medfanetilla, Welland Medicalilla ja muilla yhteistyökumppaneillamme jo pitkään. Kaikki tuotteet on uudelleen rekisteröity ja CE-merkitty EU-alueelle, ja niillä on voimassa olevat myyntiluvat EU-alueella ja Suomessa. Ne myös täyttävät EU:n uuden MDR-asetuksen vaatimukset (Medical Devices Regulation) ja laatukriteerit, jolloin rajamuodollisuudet sujuvat ongelmitta. Meillä on Suomessa kattava paikallinen varasto, josta tilaukset lähtevät päivittäin ympäri Suomea.

Tilaajana ja loppukäyttäjänä voit siis olla huoletta, että maailmanpolitiikan muutoksista huolimatta toimitukset kulkevat ja hoitotarvikkeet saapuvat ajallaan kuten ennenkin. Se on meille ensisijaisen tärkeää.

Ota yhteyttä, jos kysymyksiä aiheen tiimoilta herää, vastaamme mielellämme!

Carla Myller

Toimitusjohtaja
Managing Director
+358 41 543 8282
carla.myller@medfanet.fi

Rauno Arponen

Vastaava aluepäällikkö
Senior Regional Manager
+358 40 068 4018
rauno.arponen@medfanet.fi

Eva-Maria Kankainen

Aluepäällikkö
Regional Manager
+358 40 968 0960
eva-maria.kankainen@medfanet.fi

Kristiina Pykälistö

Asiakaspalvelu- ja myyntikoordinaattori
Customer Service and Sales Coordinator
0800 940 60
kristiina.pykalisto@medfanet.fi

Tilaa tuoteluettelomme työpisteellesi!

Haluaisitko tuotenäytteitä potilaallesi, esitteitä, tuoteluettelomme tai ehkä antaa palautetta?